Welkom op Kasmo's website

Op deze site vindt u informatie over onze dwerggeiten uit stal "Het Kastelendorp & De Mosselhof". Ook hebben wij al vele jaren Wyandotte dwerghoenders in verschillende kleurslagen. 

Sinds de oprichting van de Nederlandse Federatie van Dwerggeitenhouders (NFD) in 1970 fokken wij stamboek dwerggeiten in voornamelijk bonte kleuren (stippels).

 

 

Foto('s) van de maand    januari 2024

"Onze Ollie"

Ollie van het Kastelendorp

(m: Louvida x v: Boris)

 

Inleiding

De dwerggeiten zijn raszuiver en opgenomen in het stamboek van Nederlandse Federatie voor Dwerggeitenhouders (NFD). De hoogtemaat van een volwassen dwerggeiten zit tussen de 45 de 55cm, bij de volwassen bokken is dit tussen de 50 en 60 cm. De beharing is kort en glanzend. De gemiddelde leeftijd van een dwerggeit is ongeveer 15 jaar. 

Ieder voorjaar proberen we een aantal kwalitatief goede lammeren te fokken met een stippelkleurige aftekening. Het kan zowel bruin of zwartstippel zijn. De foklijn gaat zo'n 20 jaar terug. De Stammoeder is Bontje van de Steenkamp. Al was ze zelf overwegend wit, haar nakomelingen waren voornamelijk bruinstippel van kleur. Ze is in oktober 2002 overleden op een respectabele leeftijd van 18 jaar.

De dwerghoender Wyandotte zijn in diverse kleurenslagen aanwezig. Onder andere in de kleurslagen grijs-gestreept, buff, zalm en columbia.