Kasmo's update

 

25-05-2018 Jesper van het Reigershof

We hebben sinds eind april een nieuwe bewoner in onze stal. Zijn naam is Jesper en komt uit de stal Van het Reigershof van de familie Meiresonne. Voor het eerst in onze lange geiten geschiedenis staat er een camel stippel in onze stal. 

Zo'n verschijning is ook wel bijzonder en fraai in de weide. Want hij heeft een lichte, donkere en schimmelachtige camel stippelkleur. Deze combinatie van kleuren hebben we nog niet eerder gehoord op fb!

Jesper zal per 1 september 2018 verhuizen naar zijn nieuwe stal De Wolfhaag van de familie Vaessen.

 

24-05-2018 Lammeren 2018

In de afgelopen maanden zijn er meerdere lammeren geboren. Bijna allemaal bokjes, waarvan één en de laatste geitjes waren. Alle bevallingen zijn gelukkig goed verlopen en de moeders doen het erg goed met hun kroost.

 

05-02-2018 Louesca een bruin- & zwart bokje

5 dagen eerder dan verwacht heeft Louesca 2 boklammeren gekregen. Een vlotte bevalling van 2 stevige lammeren. Moeder en lammeren zijn erg relaxed.  

 

19-01-2018 Louvica een stippel boklam

Vanavond laat heeft Louvica een bruinstippel bokje gekregen. De bevalling ging supersnel. Moeder en lam maken het goed.

 

 

02-01-2018 Louvera gelammerd

Vanavond heeft Louvera een 4-ling gelammerd. Het zijn 3 geitjes en een bokje. Allen maken het prima. Bij de geboorte gelukkig geen "achterblijvers". Het bokje zullen we natuurlijk wel in de gaten moeten houden, dat hij zijn zusjes niet altijd aan de kant zet. Vader is Lodewijck. De lammeren hebben een zwartbonte/stippel kleur. 

 

 

19-12-2017 Dekseizoen 

Het was een heel lang dekseizoen. De eerste lammeren verwachten wij in januari, opvolgend in februari, maart en april. Mooi evenredig gespreid over 4 maanden ! De bokken die wij dit jaar ingezet hebben zijn Lodewijck van het Kastelendorp, Duncan van het Averheino, Franka's Grandeur, Ewoud van het Averheino en Klaroen 141 van de Broekse Hoeve.

- Lodewijck; voor zijn type, halsaanzet, goede achterbenen en staartdracht/kruis. 

- Duncan; voor zijn type, hardheid en prachtige moeder.

- Franka's Grandeur; voor zijn afstamming, kleur en zijn hoogte-/lengte afmeting.

- Ewoud; voor zijn type en prachtige moeder en grootmoeder. 

- Klaroen; voor zijn mooie diepgewortelde black and tan kleur.