Kasmo's update

 

06-02-2021 Start lammerentijd 

De eerste geitjes hebben inmiddels gelammerd. Dit jaar wel een moeilijke start. Louelza  had s'ochtends gelammerd en kreeg 2 zwartstippel bokjes, waarvan 1 dood geboren werd. Later op de middag kreeg ze weer weeŽn en  de dierenarts constateerde nog een lam. Deze konden ze (2 dierenartsen) niet via het geboortekanaal halen. Een ingreep was noodzakelijk. Een derde groot boklam kwam via een keizersnede, ook deze leefde niet. Een zeer zware bevalling, maar moedergeit hersteld zich goed. Met haar boklam gaat het ook prima! 

Vervolgens was Elainy aan de beurt. Zij kreeg een mooi zwart geitlam en een bruin boklam. 

Louzara volgde Elainy op met een 3-ling. Deze bevalling duurde erg lang in de nacht. Maar het resultaat mag er wezen, een zwart geitje en 2 zwartstippel bokjes.

Voor afstamming zie dekschema 2020

 

23-12-2020 Jaarafsluiting 2020 

We zijn weer aan het einde van het jaar gekomen. Een moeilijk jaar zonder activiteiten. Een jaar om misschien maar gauw achter ons te laten en ons richten op een nieuw jaar waar we zo snel mogelijk afscheid kunnen nemen van de Corona pandemie. Wat heeft dit virus een ellende in 2020 veroorzaakt.  

Met de dwerggeiten ging het dit jaar goed. Mooie lammeren en het selecteren was dit jaar erg lastig. Maar de acht dwerggeiten die op dit moment in de stal staan doen het goed en zijn hopelijk allen drachtig. De eerste zal begin januari gaan lammeren en de laatste half april.

Een mooie zonnige dag op 24 november 2020

 

02-10-2020 Dekseizoen 2020 

Het dekseizoen verloopt voorspoedig. De zwarte bokken Ingo van het Averheino, Izaak van het Averheino en Lisandro van de Wolfhaag hebben wij dit jaar ingezet. Voor onze kleurfokkerij hebben we van het voorjaar het black and tan bokje Buddy van de Huttenberg besproken en medio september kwam hij bij ons op stal. Met de de kleurinvloeden van Buddy hopen we volgend jaar op enkele luxe black and tan geitjes bij Kasmo's Milly, Carly en Rozy. 

   

                           Izaak van het Averheino                                            Buddy van de Huttenberg

Zie ook dekschema 2020  

 

05-09-2020 Selectie 

Ook dit jaar was het weer een moeilijke taak om een selectie te maken. We hebben er voor gekozen om met een jonge selectie dwerggeitjes de winter in te gaan. De uitgeselecteerde geitjes hebben allen een nieuwe stal met eigenaar gekregen. 

 

05-09-2020 Bokken 

Vandaag hebben we Buddy van de Huttenberg (Browny van de Huttenberg x Rocky van het Bovenveen) en Izaak van het Averheino (Ursela 514 van het Averheino x Koen van de Wolfhaag) opgehaald. Beide bokken zullen worden ingezet. Freek heeft zijn kunsten al verricht bij Lounova en Loueva van het Kastelendorp.   

 

15-08-2020 Clubkeuring 

Op zaterdag 15 augustus hebben we onder de corona maatregelen aan de clubshow Oost Nederland meegedaan met 5 ingezonden geitjes en een bokje. Kleinschalige opzet, alleen lammeren en jeugdgeiten mochten meedoen aan deze keuring en helaas geen bezoekers. De keuring was in de buitenlucht. Een mooie ambiance en prima weer. De geitjes hebben het goed gedaan.

 

 

16-06-2020 Kleine update.........

Het is al weer even geleden dat we de website hebben geŁpdatet. Maar onze geiten hebben inmiddels allemaal gelammerd en mooie gezonde lammeren gekregen. De geboortes verliepen voorspoedig en gelukkig zonder complicaties. Dit jaar hebben we negen geitjes gekregen, waarvan maarliefst zeven met een zwartbonte (stippels) kleur.

De eerste geitjes hebben inmiddels onze stal verlaten. Echter moeten we nog voor enkele geitjes een nieuw onderkomen vinden. Zie hiervoor ons aanbod.

Loucilla van het Kastelendorp

 

26-01-2020 Lammeren 2020

De eerste lammeren zijn geboren. Het aflammeren is gelukkig goed verlopen. Lammeren en moederdieren doen het goed. 

Zie voor meer foto's Lammeren '20.  

 

17-12-2019 Einde jaar

De geiten zijn drachtig en de eerste lammeren verwachten wij in de 2e week van januari. Altijd weer een spannende tijd. Het weer is echter nog zacht en de geiten gaan bij mooi droog weer naar buiten. 

 

01-09-2019 Kampioen dwerghoenders 2019

Op de Bronckhorster kleindierenshow heeft onze Columbia Wyandotte (hen) het kampioenschap behaald in de klasse "Dwerghoenders".

 

01-09-2019 Nationale keuring dwerggeiten 2019

Op zaterdag 31 augustus hebben wij meegedaan met 7 dieren aan de Nationale keuring in Leusden. Een mooie, warme dag en succesvol voor onze stal.  5 geitlammeren in de jongste, middelste en oudste klasse liepen niet onverdienstelijk mee. Louanna mocht als eerste en voor de eerste keer de ring betreden. Zij liep een hele mooie 1a, Lourelia een goede 1c, Elmira een goede 1d en Elainy een mooie correcte 1a. De jeugdgeiten en zusjes Louzara en Louelza liepen resp. een 1c en 1b. Louelza werd door de jury met het mooie zwartbonte geitje Linda 36 (1a) van de familie Wiersma omschreven als 2 zeer goede geitjes. Alle geitjes kregen een goede beoordeling naar plaatsing. Maar het klapstuk was toch wel het reserve kampioenschap van Louanna bij de "jongste" geitlammeren. Voor het kampioenschap had ze al menig rondjes gelopen met en tegen de prachtige Lonely Walk van de Balkweit van Marco Snip. Elainy mocht meedoen in de kampioensring voor de oudste geitlammeren, waar ook allemaal mooie geitjes in liepen. 

Met deze resultaten en in het bijzonder de prestatie van Louanna zijn we erg blij mee!

Nationaal Reserve Kampioen 

"jongste geitlam"

Louanna van het Kastelendorp

(foto; Evert Jan Regelink/Rene Boezelman)

 

20-07-2019 Dekseizoen 2019

Het dekseizoen is begonnen. Van de familie Vaessen hebben wij Lisandro van de Wolfhaag kunnen lenen. Lisandro heeft als moeder de super mooie zwarte July van de Wolhaag en als vader de Nationaal Dagkampioen 2018 Felix van de Wieringermeer. Ook de Nationaal Kampioen "jongste boklam" Valeriaan 7 van de Optimist is ingezet. 

Zie ook link dekschema.

                                                         Lisandro van de Wolfhaag

 

                                                    Valeriaan 7 van de Optimist (foto NFD)

 

20-07-2019 Het heeft even geduurd...........................

Inmiddels hebben een aantal geitjes onze stal verlaten. Elk jaar toch wel weer lastig welke geitjes moeten vertrekken. We kunnen helaas niet alles aanhouden.

Ook hebben wij weer meegedaan aan een Open show en een clubkeuring beide in Den Ham. De resultaten zijn goed. De geitjes kunnen goed meekomen qua kwaliteit t.o.v. van onze collega fokkers. Ook de lammeren van Corneille doen het goed. Mooie kleuren en typische lammetjes. Met als uitschieters in onze stal Alana en Elainy. De jonge lammetjes Lourelia en Louanna zijn nog niet op de keuring geweest, zij zullen hun opwachting maken op de Nationale keuring. 

                                    Elainy van de Mosselhof (1a Open show Den Ham)

 

Voor komend seizoen zijn we nog aan het zoeken naar een mooie zwarte of zwart contrastippel bokje. Echter zelf hebben we nog de zwarte Waldemar (Bokken '19) in de stal staan.

Zie ook een nieuwe update foto's "In de wei '19"

 

26-01-2019 De eerste lammeren in 2019 zijn geboren!

De eerste lammeren in 2019 zijn geboren in onze stal. Een mengelmoes van kleuren dit jaar. Ook een gelijkwaardige verdeling van bokjes en geitjes. Zie ook Lammeren '19. 

Louella met haar lammeren Louwina en Wally