Kasmo's update

 

23-06-2018 Open show Den Ham

Vandaag zijn we met 3 geitjes naar de Open show in Den Ham geweest. Een gezellige en mooie keuring met veel goede tot zeer goede dieren. 

Bij de boklammeren mocht Corneille meedoen, hij behaalde een 1a positie. In de kampioenskeuring zat hij dicht tegen het reserve kampioenschap, het ging tussen hem en Cesar van de Cronenburg. De jury besloot uiteindelijk dat Cesar reserve kampioen werd. Maar toch een mooie prestatie van Corneille (zie voor foto dekbokken 2018).

Vervolgens mocht Louzara de ring betreden en liep daar naar de koppositie 1a. Later in de kampioensring werd ze tot onze grote verassing gekroond tot reserve kampioen. Hier zijn we erg blij mee........mede omdat het ook een geheel eigen fok is. Vader en moeder zijn Lodewijck en Louvera van het Kastelendorp. 

Dan was het de beurt aan de bonte jeugdgeiten Loula en Livana. Voor hun was het een wat mindere dag, zij mochten beide achteraan sluiten. Al kregen ze beide wel een goed commentaar van de jury.

                                 Louzara van het Kastelendorp (foto; Gradus Derksen)

 

12-06-2018 Black an tan Milan

Vandaag is onze black an tan bokje Milan onze bokkengilde komen versterken. 

 

 

03-06-2018 1e keuring in Leusden

Voor ons is gisteren het keuringsseizoen begonnen in Leusden. Wij hadden 4 geitjes ingeschreven. Het was een mooie gezellige keuring met beste kampioenen. Als eerste mocht Louzara starten in een rubriek met lammeren, zij behaalde een mooie 1a positie. Vervolgens was het de beurt aan Labella, zij is erg tam en wilde zich niet laten zien in een trouwens hele beste rubriek jeugdgeiten. Zij mocht mede hierdoor achteraan sluiten. Livana behaalde een 1b positie in een rubriek met tevens beste jeugdgeiten. Als laatste was het de beurt aan de oudere Louvera. Zij pakte de koppositie 1a in een rubriek met hele goede dieren die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben.

                                                                      Louvera van het Kastelendorp

 

25-05-2018 Jesper van het Reigershof

We hebben sinds eind april een nieuwe bewoner in onze stal. Zijn naam is Jesper en komt uit de stal Van het Reigershof van de familie Meiresonne. Voor het eerst in onze lange geiten geschiedenis staat er een camel stippel in onze stal. 

Zo'n verschijning is ook wel bijzonder en fraai in de weide. Want hij heeft een lichte, donkere en schimmelachtige camel stippelkleur. Deze combinatie van kleuren hebben we nog niet eerder gehoord op fb!

Jesper zal per 1 september 2018 verhuizen naar zijn nieuwe stal De Wolfhaag van de familie Vaessen.

 

24-05-2018 Lammeren 2018

In de afgelopen maanden zijn er meerdere lammeren geboren. Bijna allemaal bokjes, waarvan één en de laatste geitjes waren. Alle bevallingen zijn gelukkig goed verlopen en de moeders doen het erg goed met hun kroost.

 

05-02-2018 Louesca een bruin- & zwart bokje

5 dagen eerder dan verwacht heeft Louesca 2 boklammeren gekregen. Een vlotte bevalling van 2 stevige lammeren. Moeder en lammeren zijn erg relaxed.  

 

19-01-2018 Louvica een stippel boklam

Vanavond laat heeft Louvica een bruinstippel bokje gekregen. De bevalling ging supersnel. Moeder en lam maken het goed.

 

 

02-01-2018 Louvera gelammerd

Vanavond heeft Louvera een 4-ling gelammerd. Het zijn 3 geitjes en een bokje. Allen maken het prima. Bij de geboorte gelukkig geen "achterblijvers". Het bokje zullen we natuurlijk wel in de gaten moeten houden, dat hij zijn zusjes niet altijd aan de kant zet. Vader is Lodewijck. De lammeren hebben een zwartbonte/stippel kleur. 

 

 

19-12-2017 Dekseizoen 

Het was een heel lang dekseizoen. De eerste lammeren verwachten wij in januari, opvolgend in februari, maart en april. Mooi evenredig gespreid over 4 maanden ! De bokken die wij dit jaar ingezet hebben zijn Lodewijck van het Kastelendorp, Duncan van het Averheino, Franka's Grandeur, Ewoud van het Averheino en Klaroen 141 van de Broekse Hoeve.

- Lodewijck; voor zijn type, halsaanzet, goede achterbenen en staartdracht/kruis. 

- Duncan; voor zijn type, hardheid en prachtige moeder.

- Franka's Grandeur; voor zijn afstamming, kleur en zijn hoogte-/lengte afmeting.

- Ewoud; voor zijn type en prachtige moeder en grootmoeder. 

- Klaroen; voor zijn mooie diepgewortelde black and tan kleur.