Kasmo's update

 

03-09-2022 Nationale dwerggeiten keuring!

Op zaterdag 3 september was de Nationale keuring voor de (dwerg)geiten in Leusden. Onze vijf ingeschreven geitjes liepen in de middenmoot, Loudiva 1d, Halina, 1c, Loudea 1c en Louelza 1c. Mooie resultaten en zeer tevreden over. Een mooie en gezellige keuring. 

Black and tan stippel Georgette van de Mosselhof liep in een kleine rubriek dieren achteraan. Ze moest het afleggen op het luxe type van haar voorgangers. 

Het is al meer dan decennia's geleden dat er een black and tan stippel op de nationale keuring aanwezig was! Maar hiervoor geen lof.

Georgette van de Mosselhof

Op de nationale keuring:

Louelza van het kastelendorp

 

20-08-2022 Aandacht!

Een leuke foto tijdens het voeren.

 

Louelza, Rozy en Louzara

 

13-08-2022 Nationale bokkendag

Voor de nationale bokkendag hadden we drie bokjes ingeschreven, Jackey, Hessel en Pontus. Hessel deed het erg goed met een 1a notering in zij rubriek. Jackey en Pontus moesten het doen in de achterste gelederen. Zeker niet onverdienstelijk, gezien het feit dat de kwaliteit dieren (niet de kwantiteit) hoog was deze dag. 

Hessel van de Mosselhof en Matador 82 van de Kuzemer (van fam. Wiersma)

Een leuke warme dag, met mooie kampioenen.

 

12-07-2022 voorjaar en keuring ON

De lammeren ontwikkelen zich goed. De eerste geitjes en lammeren hebben onze stal al verlaten voor een mooi nieuw plekje. Dit jaar was voor ons wel een bokkenjaar. Als laatste op 20 april werden we nog verwelkomd door twee geitjes bij Georgette.

Hinde & Hazel van de Mosselhof

De eerste keuringen/shows 2022 zijn al weer voorbij. Wij zijn naar de Open show in Den Ham geweest met vier dieren, twee boklammeren Polidor en Pontus, geitlam Loudea en een jongere geit Floor. Bokjes 1a en 1c, geitlam 1b en een 1c voor de jongere geit.

 

27-02-2022 Geboortegolfje

Dit weekend met het zonnige weer de dwerggeiten met de oudste lammeren s'middags even de weide in. 

Onze black and tan bonte geitjes Dotty en Georgette zijn medio maart en april uitgeteld.

Na een periode met heel veel regen, eindelijk zonneschijn! (26-02-2022)

 

20-02-2022 Geboortegolfje

Het is al even geleden dat ik de website heb voorzien van nieuwe informatie. Nu maar is gedaan. De hele dag heeft het geregend! Dus een mooie (mid)dag om de website bij te werken.  

De eerste lammeren in 2022 zijn geboren in onze stal. Het aflammeren is goed verlopen, mooie actieve lammeren. Alleen bij Elainy is eenvoudige hulp geboden, doordat ze geboorte moest geven aan twee beste bokjes. En bokjes dat was het! 

Rozy, Louzara, Elainy, Louilsa en Lourelia kregen allen bokjes! Wel een mengelmoes van allemaal verschillende kleuren; camelstippel, zwart, zwartstippel, bruinstippel, zwartbont en bruinbont.

Vervolgens moest Louelza lammeren. De eerste weer een bokje (zwartstippel), maar de tweede gelukkig een mooi zwartstippel geitje. Een week later kreeg Floor twee geitjes, bruin en zwartstippel. En vanochtend heeft Giovanna het leven geschonken aan een mooi zwartstippel geitje en een zwartstippel bokje. 

Zie voor afstamming Dekschema '21. 

 Lourelia met haar boklammeren van Jerom van het Averheino

 

Zie voor meer foto's Lammeren '22.